2010. május 29., szombat

K K K K

Első ,röpke változat:

20:00-kor kezdődött, mi azt tippeltük tízkor, addig is előzenekarok húzzák az időt, ám nagy meglepetésünkre már kilenc körül elkezdték a koncertet! No azért érződött rajtuk a korosság, az idő, mégis fantasztikus élményben volt részünk. Elmondhatjuk hogy voltunk KISS koncerten. Isteni. Örömünkre mondom ,hogy kettő óra tíz percet játszottak, ami pont az az idő volt, amit elvártunk tőlük. Paul Stanley vicces volt, paccsolta magát, Gene Simmons mókás egy alak,bízarr volt mikor végignyalta Tommy Thayer nyakát ,az a szegény Ace Frehley pótlék jajj azthiszem a jelenlegi felállásból a kedvencemmé vált ezzel hogy mindent enged , és Eric Singer is pomásan játszott. No majd bővebb beszámolót később írok, legalábbis szándékomban áll.
No igen, annak idején megmondtuk ,hogy ha egyszer a KISS Magyarországra jön, akkor mi elmegyünk a koncertjükre. És mikor megtudtuk hogy jönnek, azonnal jegyet vettünk. Csodás ,gyereknapi ajándék elvileg, de hátha elfelejtik itthon és adnak mást XD ,na jólvan.
Szóval majd máskor beszámolok róla bővebben is. Viszlát!

R.


Második, végső változat:

KISS koncert beszámoló:

Egész ügyesen odataláltunk, és még volt tíz percünk a jegyen álló nyolc órás kezdésig. A filmekben jól ismert jelenetet éltük át amikoris emberek állójegyeket kínálgattak jó áron. Hehe. Valamint voltak akik szórólapokat osztogattak. Aztán betértünk ,hálistennek a kis narancslevek és a ropik nem lettek elkobozva. Sikeresen bent voltunk. Nagy nehezen ,kétszeres útbaigazítást kérve megleltük az ülőhelyeinket. Úgy érzem fájni fog a nyakam bal része, de sebaj. Mivel kicsit jobbra ültünk,majd lerajzolom az arénát.
Ó és még elakarom mondani ,hogy NEM volt teltházas a koncert. Amit azért furcsállok. A dühöngő ,meg az álló rész telitettnek tűnt, de az ülőhelyek közül leginkább a színpad bal és jobb szélénél lévőek voltak telve, meg talán a ponto vele szebeni rész, de a többi eléggé híjjas volt és ritka. Mellettünk közvetlenül nem ült senki ,csak az a melletti helyeken.
Az előzenekar egy kedves kis banda volt, játszottak mindenféle jó számot, általam ismert, régi rock előadóktól. Szerintem jók voltak. Aztán kíváncsian vártam ,kilenc órai tájban milyen lesz a követező előzenekar. Ám ekkor az elhúzott függönyre kikerült egy KISS felirat s innentől kezdve már gyanússá vált hogy készülődik már az amiért jöttünk. Nem tévedtünk, a már jól ismert szlogennel kezdtek, You wanted the best, you got the best, KISS! És elkezdődött. Élőben láthattuk Paul Stanley-t, Gene SImmons-t ,Tommy Thayer-t és Eric Singer-t. Alig száz méter választhatott el tőlük, ami nagyon furcsa ha belegondolok. Igazi rock legenda koncertjén voltam jelen, és láttam őket, nem közelről ,de a kivetitők egész közel hozták őket hozzánk. Na meg a messzelátó is. No sok remekjó számot játszottak, a közönség viszont csendesnek bizonyult ,legalábbis amit a koncertes dvd-k alapján tapasztaltam őrjöngés és üvöltés itt alig volt jelen. Ezt a KISS is megmondta, mikor Gene Simmons végre megszólalt magyarul. Tetszett. Jó volt. Paul Stanley riszált meg paccsolt, fantasztikus jelenség az az alak. Gene Simmons hozta a formáját ,vért hányt, felrepült, nyelvet nyújtogatott, sőt ami bízarr volt, Tommy Thayer nyakát végignyalta! Ez váratlan volt. Eric Singer tudtommal hosszú szőke hajú de jól elrejti a kis fekete, Peter Criss hajára emlékeztető paróka alá. (gondolom hogy parókát hord, legalább ő) Másfél óra után Paul Stanley merte azt képzelni hogy már menne haza a közönség, de senki nem akart, eztán jöttek a ráadás számok, a már jól ismert I was made for loving you, ami előtt Paul szerette volna hallani (ismét) a közönség hangját, mert ha elég hangosak vagyunk akkor kijön közénk.Végül kijött ,bár nem voltunk olyan hangosak mint azt akarta, már az elején kiszúrtam a tartólécet amin majd a közönség közepébe csúszik, így is lett ekkor. Remek volt, még közelebb magunkhoz tudni egy ilyen ikont mint ő. Nem akartam túlozni de a KISS tényleg egy ikonnak számít, tudtommal ők voltak az elsők akik pirotechnikát alkalmaztak. No aztán jött a finálé, a szokott és elvárt, Rock and roll allnite, csodás volt, konfetti, tüzijáték, robbantás, végül egy gitár brutális meggyilkolása. Aztán elsötétült minden ,a KISS eltűnt. És mi indultunk haza. Örök emlék lesz, életig tartó élményt kaptunk, amit majd gyerekeimnek és unokáimnak mesélhetek, hogy az én időmben is már öregnek számítottak de megélték még a mi korunkat és eljöttek hogy lássuk őket. Remek remek remek.
A közönség hangoskodásáról mondanám még ,hogy volt egy része a koncertnek, amikor a dühöngőben elkezdte valaki, majd rá mindenki kántálni hogy KISS KISS KISS KISS ,majd taps viharok ,fütty tömegek, Paul Stanley kezével jelezte még még, szóval ez az egy kis rövid idő volt amikor tényleg az a zajos hangulat hallatszott amit a dvd-ken hallottam és amit Paul Stanley is elvárt. De megvolt egy pici időre.
Mázlinkra, vagy a koncert jól kiszámolta magát, az utolsó metrot és hévet elértük és biztonságban ,alig rettegve hazatértünk.

*-8o <--Paul Stanley szmájli

Köszönöm, viszlát: R. K. Joseph, Joker, Mick Jagger ,Ádám és Willy Wonka (igen ,a mögöttünk ülő hely üres volt, ott ültek az ágyam alatt lakók ,valamint a láthatatlan barátaim, kivéve egyiküket mert ő nem akart jönni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése