2010. február 7., vasárnap

Amikhez a magyaroknak közük van

jobban mondva volt.

Nos, következzék hát egy kis túra, hogy mi mindenben, mi mindenkiben csörgedezik magyarság.

Előszöris számtalan találmány, illetve orvostudományi kisegítés, valamint nem egy legendás zenész vérvonala ,hírhedt történelmi nagyok, és mondák magassága-beli karakterek!

Egy kis lista mindebből:

Rubik kocka
hologram
golyóstoll
gyufa
C-vitamin
Kiss
Ramones
Simpson család
Basic nyelv
dinamó
helikopter
Neuman elvek
nukleáris láncreakció
porlasztó
szódavíz
telefonközpont
transzformátor
színes televízió
Drakula
Drew Barrymore
Bela Fleck


És egy kis magyarázat itt-ott.

Ki ne ismerné a Rubik kockát? Nos bizonyosan jóval többen hallottak már róla, mint amennyien kitudják azt rakni. (sajnálatos mód én még mindig csak a közepéig jutok el)
Rubik Ernő ,eleve térbeli magyarázó kockának készítette, majd később megszületett belőle a világhírű kedvelt logikai játék. Fantasztikus találmány, bugyuta megfogalamzásom helyett nézzetek inkább be a kocka wikipédiájára, biztos vagyok benne, hogy van!
Gyufa, erről csak azért számolok be külön, mert az egyik hobbim a gyufsdoboz gyüjtés ,háromszáz altt állok,de úgy könnyű ,hogy bolhapiacon alkalmanként veszek párat, más gyüjtmeényét veszem meg szépen fokozatosan, hehh. Meg persze ddrága ismerőseim akik ismernek, adnak nekem különleges dobozokat, legnagyobb ilyen kincsem a finn ismerősömtől a régi finn gyufásdoboz ami a nagybáttyáé volt ,illetve Nagyapám adott nekem egy különlegesen nyíló horoszkóp mintás gyufásdobozt. De van sok másik kedvencem is. Ennek köze nincs most a találmányhoz magához. Ó annyit hogy a neve remekel magyarul. gyufa. Gyu-fa. Gyulladó fa rövidítése? Őszintn mondom énnekem egy unalmas órámban elmélkedések közepette ugrott be ez ,hogy vajon innen ered-e a neve. Éshát nem tudom az igazat, de ha egy kedves olvasó tudja ,kérem finoman adja a tudtomra mi is az igazság.
C vitamin ,bárcsak érteném a szerkezetét, wikipédiáról majd okosodok.
Listám további részével foolytatnám,ami már nem találmányokkal foglalatoskodik.
Azt mondja, KISS. Imádom a KISS-t elis megyek majd a koncertjükre, remélem nem mondják vissza és mind élni fognak még akkor. Élmény volna látni őket élőben ,mégha a legolcsóbb jegyet vettük si meg ,ami így is eléggé borsos árú volt szerintem a maga 9500 forintos árával. Szóval drága Gene Simmons, a KISS egyik frontembere, nos, valamennyi százalékban magyar származású. Tudomásom szerint édesanyja magyar származású volt ,ha nem is száz százalékban ,de akkor is ,ily módon Gene-ben van magyar vér is. Állítólag mikor itt voltak régebben, akkor magyarul beszélt a színpadon a közönséghez. Huhhu. Remélem nem töri a nyelvet.
Bizonyítékféle a wikipédiáról: In 1953 at the age of four, Simmons immigrated to New York City, United States, with his mother Florence Klein—a Jewish Hungarian immigrant and the only member of her family to survive the Holocaust.
Ramones. Sokkal hitelesebb volna a bejegyzésem amire régóta készültem ,hogyha pontos adatokat írnék le róla. Várjunk csak. Egy kis ízelítő Tommy Ramone wikipédiájáról: Tommy Ramone
Birth name Tamás Erdélyi
Born January 29, 1952 (1952-01-29) (age 55) Budapest, Hungary

Ó je!

Drew Barrymore, Drew (Blyth) Barrymore amerikai színésznő a magyar Makó Ildikó (Ildiko Jaid Mako) és John Drew Barrymore gyermekeként látta meg a napvilágot 1975. február 22-én, a kaliforniai Culver Cityben, Los Angelesben. Felmenői valódi dinasztiát alkotnak: ükszülei, dédszülei és nagyszülei egyaránt sokat foglalkoztatott színészek voltak az álmok városában. (gondolom ez is egy wikipédiából származik)


Ennyit most. Talán egyszer napvilágra jő egy szépen fogalmazott ,nem sittysutty összerakott ,értelmes cikk is erről, általam.
Viszl. R.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése