2010. június 25., péntek

tututututútutututu tututututtutúú

Idézetek, melyek megfogtak, illetve melyekben töretlenül szerepelt a pankráció kifejezés:
forrás KISS könyv (Dress to KISS -Szántai Zsolt-Váry Zoltán)

"Megvalósították a rock s a pankráció kapcsolatát. Aki szereti a pankrációt, szereti a Kiss-t is." -Ray Manzarek (Doors)

"A Kiss esetében a smink és a kosztüm is része volt a show-nak. Ha összehasonlítjuk színpadi teljesítményét egy másik, a külsőségekre kevesebbet ,a zenére esetleg valamivel többet adó zenekaréval, óhatatlan, hogy eszünkbe sjisson egy sporttal kapcsolatos párhuzam. Az emberek szeretik a bokszmeccseket, hiszen ebben a sportban benne van a küzdelem esszenciája, ugyanakkor az emberek- legalábbis Amerikában,és főként a tinédzserek- imádják az arrafelé 'wresting"-nek nevezett pankrációt, amelyből hiányzik a valódi harc ,ezzel szemben mindig látványos és éppúgy élvezetes ,mint egy cirkuszi előadás, ahol az ember izgul a légtornászért, bár tudja, hogy végszükség esetén ott a védőháló. A '70-es évek poszthippis hard rock bandái olyanok voltak ,mint a bokszolók, velük szemben a KIss produkciója olyan volt ,mint a pankrátoroké."

"Nem sokkal a film bemutatása után találkozott a show világának két jelentős eleme, a KIss és a hivatalos pankráció: a World Championship Wresting keretein belül ringbe szállt egy versenyző, aki a Kiss Demon nevet viselte, és gyakorlatilag úgy nézett ki ,mintha a Gene Simmons által megszemélyesített karakter ikertestvére lenne."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése